Iarmarocul caritabil de Crăciun adună soţiile diplomaţilor acreditaţi în Moldova

Suvenire, băuturi, mîncare tradițională, dulciuri și multe ale bucate îi așteaptă pe vizitatori la „Moldexpo”. Aici, soțiile ambasadorilor și consulilor acreditați în Republica Moldova, și-au pus șorțurile și au scos cele mai alese bucate și băuturi specifice țării lor. În cadrul Iarmarocului Caritabil de Iarnă organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova.

Evenimentul este însoțit de muzică, dans și voie bună. Standurile celor peste 40 de misiuni diplomatice și-au ademenit cumpărătorii cu o varietate de produse. Poți să guști din bucatele tradiţionale din zeci de state şi să cumpere lucruri făcute manual.

Marianna Varga, soția ambasadorului Ungariei delectează vizitatorii cu bucate tradiționale pregătite de țara sa la fiecare Crăciun. De aici nu lipsește gulașul, checurile cu marmeladă și cele cu ciocolată.

Și ceaiurile chinezești s-au băut cu mare plăcere. „Oamenii au cumpărat aproape tot ceaiul, deoarece e foarte bun. Acum mai avem suvenire confecționate manual și votcă chinezească”, ne arată Zhen Shuquin, consilier în cadrul ambasadei Chinei în RM.

Și la stadurile Republicii Moldova găsim obiecte tradiţionale, costume confecţionate manual şi mâncare tradiţională (sarmale și mămăligă cu brînză). Pentru a încinge atmosfera, o trupă interpretează cântece populare, în timp ce un grup de dansatori îi îndemnă pe vizitatori să nu treacă pe alături. Cine a intrat în căsuța moldovanului a ieșit cu ceva, aici, prețurile variază de la 20 de lei pînă la cîteva sute de lei. Cel mai scum obiect este o icoană cioplită din lemn.

Vizitatorii au rămas încîntaţi de expoziţie: „Îmi place foarte mult. Am ocazia să cumpăr cîte ceva de sărbători din fiecare țară prezentă aici”, spune doamna Valentina.

După ce au evoluat mai multe ansambluri de copii, reprezentanţi ai diferitelor ţări a urmat o tombolă pentru cei prezenți. Banii colectaţi la Iarmarocul Caritabil de Iarnă sunt donaţi Centrului pentru recuperare a copiilor orfani „Hipocrates”. Din 1997, când a avut loc prima ediţie a târgului, au fost adunaţi aproape 200.000 de dolari.


Lasă un comentariu

Lasă un comentariu